Jestem dietetykiem nie tylko z zawodu, ale także z powołania.

 

Jestem dietetykiem nie tylko z zawodu, ale także z powołania. Ukończyłam Dietetykę na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi, lecz to tylko część pracy jaką wykonałam, aby robić to co kocham. Stos przeczytanych książek, uczestnictwo w wielu szkoleniach oraz nieprzespane noce spędzone na ciągłej nauce i tworzeniu jadłospisów – to wszystko robiłam i robię nadal, aby jak najlepiej pomóc Ci w zmianach i polubieniu zdrowego trybu życia!

Jestem dietetykiem w moim gabinecie, ale także poza nim.

Propaguje zdrowy styl życia i dbanie o swoje ciało oraz umysł. Moja prywatna dieta opiera się na produktach pełnoziarnistych, nabiale, owocach i warzywach. Nie jem mięsa, za to uwielbiam jajka w każdej postaci. Może Cię zaskoczę, ale lubię pizzę, frytki i lody.  Na to też jest miejsce w moim jadłospisie!

Z doświadczenia wiem, że najlepiej sprawdza się zasada 80/20. Oznacza to że 80 % naszej diety to zdrowe, odżywcze produkty, a pozostałe 20 % to nasze „zachcianki” i umilacze deszczowych popołudni.

Jestem dietetykiem, więc wychodzę z założenia, że wszystko co robimy powinno wspierać nasz organizm, a nie go niszczyć.

Żyjąc aktywnie oraz stosując zdrową, zbilansowaną dietę możesz nie tylko schudnąć, ale także poprawić wyniki badań oraz swój stan psychiczny. To co jemy wpływa na stan naszego układu pokarmowego, hormonalnego, krwionośnego, nerwowego, immunologicznego, kostno-stawowego, a więc na znaczną część naszego organizmu. Jeśli dzięki temu co jemy możemy dłużej cieszyć się dobrym zdrowiem fizycznym i psychicznym, to może warto spróbować?

Moje dyplomy i certyfikaty

Jestem dietetykiem, nie lekarzem, biologiem, farmaceutą, technologiem żywności ani trenerem personalnym. Ukończyłam studia dietetyczne i to w tym kierunku cały czas się kształcę. Jest to obszerna dziedzina nauki, która cały czas się rozwija. Aby być na bieżąco należy śledzić najnowsze badania naukowe, czytać książki oraz uczestniczyć w szkoleniach. Robiłam to w trakcie studiów jak i po ich zakończeniu. Poniżej możecie zerknąć na niektóre z moich certyfikatów. Jedno z najważniejszych szkoleń, w których uczestniczyłam to: School of insulinresistance therapy – SOIT „SPECJALISTA PRZYJAZNY INSULINOOPORNYM”. Jest to szkolenie organizowane przez Fundację Insulinooporność, zakończone egzaminem sprawdzającym wiedzę. Po otrzymaniu odpowiedniej ilości punktów zostałam wpisana na listę Dietetyków „przyjaznych insulinoopornym”. Spis specjalistów z całej Polski możecie sprawdzić pod tym adresem.

Pomogę Ci zostać dietetykiem w swojej kuchni!